Interview Loes (ANIOS en deelnemer ANIOS+ programma)

Door: Arno Breeman 9-7-2018

Categorie├źn
:
Interview,

Wanneer ben je afgestudeerd en welke werkervaring heb je hierna opgedaan?

Ik heb mijn Master geneeskunde behaald in december 2016 en ben daarna gaan werken als ANIOS in de ziekenhuispsychiatrie.

Vanwaar de overgang naar een andere specialisatie?

Geleidelijk aan ging ik de somatische kant van het werk als arts missen. Ik kwam in contact met Locum Consult en kon de overgang naar de ouderengeneeskunde maken. Sinds maart 2018 werk ik naar tevredenheid bij een zorgorganisatie in Amsterdam. Onder supervisie van een specialist ouderengeneeskunde heb ik 3 afdelingen onder mijn hoede, samen ongeveer 65 pati├źnten. 

Wat is jouw drijfveer als arts?

Mijn drijfveer is het contact met mensen, de uitdaging om waar nodig te overtuigen tot een gezondere leefstijl en dit alles met humor en veel plezier. 

Wat heeft Locum Consult en het ANIOS+ programma voor jou tot dusver betekend?

Locum staat voor mij klaar om mee te denken over mijn plek in het werkende leven, zowel met goede persoonlijkheidstesten als met adviezen over mijn positie op de werkvloer. De laagdrempeligheid in benadering schept vertrouwen zonder dat ik druk voel om de mentor overal bij te betrekken. Bij het onderwijs doe ik veel kennis op die goed toepasbaar is op de werkvloer.  De sfeer tijdens het onderwijsprogramma is heel informeel en gezellig. 

Wat wil jij bijdragen aan een willekeurige organisatie waar je werkt of in de toekomst wilt gaan werken? 

Ik wil graag bijdragen aan een positieve en vrolijke werksfeer, gericht op goede samenwerking tussen alle disciplines. Verder wil ik graag een bijdrage leveren aan het optimaliseren van werkprocessen.

Hoe zie jij jouw toekomst?

Wat betreft de toekomst, is nog niet helemaal duidelijk. Deze tussenfase geeft mij in ieder geval goed de tijd een juiste keuze te kunnen gaan maken.