• “Het meeste uit mezelf halen en het beste uit anderen…”

Benno Brouwer

Dat is in een ‘nutshell’ waar ik voor sta en ga……

Na ruim 15 jaar carrière te hebben gemaakt in het bedrijfsleven heb ik eind 2002 ‘mijn hart’ gevolgd en ben ondernemer geworden; een stap die veel mensen om me heen dapper en tegelijkertijd onbegrijpelijk vonden, maar voor mij is het nog steeds een van de beste beslissingen in mijn leven.

Sindsdien help ik individuele professionals en organisaties hun passie te (her)vinden en de intrinsieke kracht te ontwikkelen die in ieder van ons aanwezig is. Dat doe ik vanuit de overtuiging dat je alleen vanuit een heldere visie en met de juiste mensen het verschil kunt maken.

In de zorgsector waar ik sinds 2012 met Locum Consult actief ben, probeer ik samen met onze mensen de (zorg)wereld elke dag een beetje beter te maken, dit vanuit een unieke bundeling van medische- en bedrijfskundige kennis die je maar zelden samen onder één dak aantreft.

Een groeiend aantal instellingen en zorgprofessionals in de psychiatrie en ouderengeneeskunde heeft de afgelopen jaren onze aanpak en onze mensen leren kennen en waarderen. Dat is het bewijs dat we met de juiste dingen bezig zijn en ons goed inleven in de wensen van onze opdrachtgevers en het ontwikkelpotentieel van de professionals met wie we samenwerken.

U kunt contact met mij opnemen voor alle vraagstukken op het gebied van organisatieontwikkeling, (arbeidsmarkt)positionering, talentontwikkeling en/of de juiste bemensing van uw organisatie.

 

     Contact met Benno
     Telefoon: 06-53582995
     E-mail: b.brouwer@locumconsult.nl

Nieuwe plek v/d naam

Directeur & Managing Partner

Anderen over Benno:

 • Ineke H. (Specialist Ouderengeneeskunde)
  Als je Benno langer kent, zoals ik, zou je hem omschrijven als een visionair en pragmaat. Contradictio in terminus dus. Vraagstukken en oplossingen in een langer tijdsperspectief plaatsen versus het zich richten op nut en bruikbaarheid in het ‘nu’; Een interessante combinatie die wat mij betreft geleid heeft tot een bijzondere en inspirerende samenwerking.
  Wij hebben samen op deze wijze heel wat organisaties zowel inhoudelijk als operationeel tot tevredenheid van alle partijen “bediend”. Wat mij betreft gaan wij zo nog jaren door!
 • Maarten v. R. (Psychiater)
  De kwaliteiten van Benno zijn gemakkelijk op te merken, omdat hij transparant en openhartig is. Hij laat een opmerkelijke sensitiviteit zien in de omgang met mensen. Met humor en relativering. Ook is er onmiskenbaar een zachte kracht aan het werk. Daarbij onderhoudt hij contacten met zorg. Geen wonder dat er een vriendschappelijke samenwerking ontstaat, die dankbaar stemt.
 • Marieke vd. B. (Bestuurder GGZ & VVT)
  Het contact met Locum en met Benno in het bijzonder voelt niet als het inhuren van een externe partij. Men heeft oprechte interesse in de organisatie en de knelpunten waar wij aan werken, deelt expertise en schroomt niet om vragen te stellen. Hierdoor ervaar ik samenwerking en dat geeft vertrouwen. Door de juiste mensen op de juiste plek in te zetten werken we samen aan de verbetering van kwaliteit van zorg.
 • Erika C. (Directeur GGZ & Social Domein)
  Een aantal jaar geleden maakte ik kennis met Benno, in mijn rol als opdrachtgever. De eerste indruk staat nog scherp op mijn netvlies. Hij neemt echt de tijd om de opdrachtgever en de context van het bedrijf te doorgronden. Inhoudelijk en bedrijfskundig gaat hij in de relatie met zijn opdrachtgever verder dan het matchen van vraag en aanbod. Hij zoekt echt naar de kandidaat die zowel voor de primaire opdracht als voor de organisatie toegevoegde waarde heeft. In de afgelopen jaren heeft Benno niet alleen uitstekende psychiaters geplaatst voor opdrachten maar werd hij ook een waardevolle en prettige sparringpartner. Benno heeft daarnaast een bijzonder talent om met humor en scherpte de onderwerpen op tafel te krijgen die er echt toe doen. Daarmee is Benno met Locum echt onderscheidend in de markt.
 • Emile P. (Algemeen Manager GGZ)
  Het grote voordeel van de samenwerking met Benno is het feit dat er breder wordt gekeken dan enkel het plaatsen van een professional. Het gaat om meer. Het gaat om het meedenken wat goed is voor de organisatie. Om te kijken hoe wij onze organisatie doelen kunnen bereiken en wat voor type professional daarvoor nodig is. Benno is hierin een uitstekende gesprekspartner en klankbord. Door zijn kennis van de arbeidsmarkt, visie op organisatiekunde en de GGZ sector hebben wij altijd boeiende gesprekken over de toekomst. Op basis van die gesprekken weten wij beide ook welk profiel we zoeken. Professionals die zich niet alleen richten op het draaien van ´´productie´´. Wij zoeken diegene die met ons mee willen denken en zich willen inzetten om echt iets na te laten waarop wij als organisatie op verder kunnen bouwen. Via Benno komen wij gelukkig in contact met zulke professionals. Kortom een samenwerking die gericht is op de lange termijn. Snel willen schakelen past daar ook binnen. Waar mogelijk worden openstaande vacatures zeer snel vervuld zodra de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd blijft. Ook dat is een belangrijk pluspunt in onze samenwerking.
 • Frans K. (Bestuurder)

  Benno werkt vanuit de relatie, zowel met zorgprofessionals als met opdrachtgevers. Die relatie is niet alleen gericht op het verkrijgen en uitvoeren van de opdracht, maar om dichtbij te kunnen komen in wat er echt speelt en wat er nodig is. Hij daagt je daarbij uit om hetzelfde te doen in de richting van de professionals in je organisatie en is bereid om je kritisch bij te sturen. Op die manier heb ik meerdere keren met Benno mogen optrekken als opdrachtgever van een organisatiescan van de vakgroep psychiaters. Dit heeft telkens verdiepende inzichten gegeven en de relatie met de vakgroep versterkt. Tot slot is het een groot genoegen om alweer behoorlijk wat jaren op vriendschappelijke wijze met elkaar op te trekken, waarbij het persoonlijke en het zakelijke zorgvuldig in evenwicht blijven.

 • Nina K (Specialist Ouderengeneeskunde)
  Benno is een door de wol geverfde bedrijfskundige en kenner van het zorglandschap die spot-on analyses op een fijne en oprechte manier vertaalt naar behoeftes van zorgorganisaties. Hij weet daarbij als geen ander de juiste professional aan de juiste opdracht te verbinden, het is samenwerking met een grote ’S’: Omdat Benno naast zijn heldere, organisatiekundige, kijk zo veel oog voor de mens in de organisatie heeft ontstaat er synergie! Waarbij naast het optimaal invullen van de organisatie-vraagstukken mijn werkplezier als SO fors is toegenomen en ik me heb kunnen ontwikkelen tot sparring partner voor zorgbestuurders.

 • Daphne van R. (Specialist Ouderengeneeskunde)

  Sinds ongeveer 5 jaar werk ik via Locum als specialist ouderen geneeskunde. In die tijd heb ik voor 4 verschillende opdrachtgevers in het verpleeghuis gewerkt. De volgende opdracht zijn we nu aan het zoeken. Benno weet goed wat mijn kwaliteiten en wensen zijn ten aanzien van werk en welke zorgorganisaties daarbij aansluiten. Hij maakt altijd tijd voor overleg en denkt met mij mee of een werkplek wel of niet passend zal zijn. Daarnaast vind ik het heel fijn dat alle zakelijke onderhandelingen door Benno gedaan worden en mij uithanden genomen worden. Benno is naast het regelen van zakelijke onderhandelingen en de juiste opdracht voor de juiste persoon, erg goed is in verbinding maken met mensen. Hij kent mensen goed, weet wat voor hen belangrijk is in het leven en in het werk. Het leuke van Locum vind ik de verbinding die je daar ook met elkaar vindt, tijdens door Locum georganiseerde gezellige bijeenkomsten en nascholingen. 

 • Aukje R. (Bestuurder Coloriet)

  Benno is bij uitstek onze strategische partner voor de medische behandeldienst. Benno heeft een onderzoek uitgevoerd met de centrale vraag ‘wat is voor de medische professional de aantrekkingskracht van de organisatie en hoe krijgt de magneetfunctie vorm’. Inzichten, die ons een strategische boost hebben gegeven in aantrekken en positionering van de medische professionals en meehelpt een toekomstbestendige en wendbare medische dienst binnen de organisatie vorm te geven. Daarnaast staat Benno als professional en mens naast de bestuurder, om te sparren en te spiegelen. Van harte aanbevolen!

 • Lida van W. (Psychiater)

  Benno is oprecht geïnteresseerd in de mensen met wie hij werkt. Hij gaat uit hun kwaliteiten. Hij is respectvol en eerlijk.

  Hij heeft een sterk vermogen om aan te voelen wat de ander nodig heeft om zijn werk voluit en met plezier te kunnen doen.

  Hij weet vanuit zijn netwerk de juiste plek te vinden. Hij houdt ook contact om na te gaan of het goed blijft voor alle betrokkenen.

  Hij helpt bij het regelen van praktische en zakelijke dingen. Dit ontzorgen maakt het mogelijk om optimaal aandacht op de inhoud van het werk te kunnen richten.

 • Yan B. (Psychiater)
  Sinds 3 jaar werk ik samen met Benno Brouwer, Managing-Partner bij Locum Consult. In die tijd is Benno een stimulerende man geweest om verdieping te geven aan mijn carrière, iets wat ik zelf graag wilde. Vooraf hebben we een aantal doelen gesteld en Benno blijft er scherp op dat we de focus op die zaken houden. Een deel van die doelen is inmiddels dan ook bereikt tot mijn grote tevredenheid. Benno heeft een heel groot netwerk wat het ook mogelijk maakt om diverse werkzaamheden op te kunnen pakken. Hij heeft een duidelijke kijk op zaken en kan die ook helder verwoorden. Benno is altijd goed gestemd en laagdrempelig bereikbaar. Hij is zeer goed gestructureerd en zeer accuraat met contracten. Ook tijdens de opdracht blijft er steeds contact en is Benno altijd bereid mee te denken als zaken nog wat aandacht behoeven.

terug naar overzicht ‘over ons’
Lees hier meer over ons
Locum Consult gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close