uitgelicht

Nascholing: Samen werken en conflicthantering binnen de GGZ

Voor een optimale patiëntenzorg in de GGZ en daaraan gekoppelde taken en verantwoordelijkheden is een goede samenwerking met verschillende afdelingen binnen en buiten de organisatie onontbeerlijk. Verschillende belangen en/of machtsfactoren, bijvoorbeeld rond overname van een behandeling of ontslag van de patiënt, kunnen deze samenwerking echter bemoeilijken.

Problemen in de samenwerking en conflicten kunnen leiden tot inadequate zorg, verspilde energie en tijdrovende processen. Bij langdurige conflicten bestaat er bovendien een risico op uitval van professionals als gevolg van demotivatie en negatieve effecten op de psychische en fysieke gezondheid.

Binnen de GGZ is weinig aandacht voor samenwerking met andere partijen,  collega’s, teamgenoten en managers. Professionals spreken elkaar niet makkelijk aan, deels door tijdgebrek, maar ook omdat dit als moeilijk en complex wordt ervaren.

Deze bijscholing gaat in op samenwerking en conflicthantering binnen de GGZ. Er wordt specifieke aandacht besteed aan de rol van de psychiater in deze samenwerking. Welke conflicthanteringsstijl en persoonlijkheidskenmerken herkennen de deelnemers bij zichzelf en welke zijn helpend, dan wel belemmerend, in het zoeken naar adequate oplossingen.

Naar aanleiding van ingebrachte casussen van de deelnemers worden samenwerkingsproblemen in de GGZ geanalyseerd en wordt naar constructieve strategieën gezocht.

Docenten/Trainers

Esmeralde Raven is sinds 1991 werkzaam in verschillende GGZ instellingen als (beleids)psychiater en interim manager. Naast haar studie geneeskunde heeft zij een postdoctorale studie bestuurskunde gedaan aan de UVA en verschillende opleidingen gevolgd waaronder de kader managementtraining en gezins- en relatietherapie. Onlangs volgde zij de opleiding mediation bij de Lime Tree.

Roland Gerritsen studeerde humanistiek en werkte jaren als humanistisch raadsman. Sinds 2017 werkt hij als trainer, coach, supervisor en intervisiebegeleider, onder andere voor artsen in opleiding, huisartsen, psychiaters en SCEN-artsen. Sinds kort werkt hij als gedragswetenschappelijk docent bij de opleiding voor specialisten ouderengeneeskunde van het Radboudumc. Verder is hij actief als bestuurder bij Coaches voor Medici. 

Data van deze kleinschalige tweedaagse nascholing

Er zijn drie mogelijkheden: 
25/26 september, 9/10 oktober of 30/31 oktober in 2023. 

Locatie

Locum Consult, Kooltjesbuurt 11, 1411 RZ Naarden. Gratis parkeren.

Kosten

€ 1.050,- incl. btw, koffie, thee en lunch. Eventuele bijkomende kosten zoals overnachtingen en diners zijn niet inbegrepen. 
Deze nascholing is geaccrediteerd met 12 punten via GAIA.

Overnachting

Er is een mogelijkheid om te overnachten in het Vesting Hotel Naarden (vestinghotel.nl), een charmant boetiekhotel in Naarden-Vesting op loopafstand van de lokatie. Kosten € 146,- voor een tweepersoonskamer excl. ontbijt. Er zijn kamers gereserveerd op naam van Locum Consult. Je kunt zelf contact opnemen met het hotel en de reservering definitief maken.

Annulering

Annulering is schriftelijk mogelijk tot uiterlijk 15 werkdagen voor aanvang van de bijeenkomst. Tot deze datum wordt het inschrijfgeld gerestitueerd. Na deze datum bent u het volledige bedrag verschuldigd en kan geen restitutie meer plaatsvinden. U kunt u zich laten vervangen door een collega.
 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Esmeralde Raven: e.raven@kpnmail.nl

 

Locum Consult gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close