uitgelicht

Gwen vertelt over haar keuze voor het ANIOS+ programma

“Ook voor artsen die wat meer gericht zijn op een carrière binnen het ziekenhuis biedt dit programma een kans om zich gedurende enkele maanden op een veilige manier te ontplooien tot zelfstandig en zelfverzekerd arts.”

Gwen heeft na haar periode in het ANIOS+ programma een mooie vervolgstap gezet richting de revalidatie.  Wat heeft het programma haar gebracht?  

“Mijn interesse voor geneeskunde ontstond tegen het einde van de middelbare school. Grotendeels komt het door het groot medisch handboek dat wij thuis hadden liggen. Hierin stonden allemaal schema’s om per klacht een diagnose te stellen. Elke keer als iemand binnen de familie of ikzelf ergens last van had, pakte ik het boek erbij en ging ik dokteren. Daarnaast is er mogelijk een lichte invloed geweest van de TV serie Grey’s Anatomy.”

Tijdens haar master ontwikkelde ze al een brede interesse voor verschillende richtingen. Gedurende haar stagejaar, waar ze hoopte meer duidelijkheid te krijgen, werd haar top 5 een top 10.

Met deze top 10 in gedachte is ze ervaring gaan opdoen in het ziekenhuis. Tijdens de meeloopdag op de revalidatiegeneeskunde vielen plotseling alle stukjes op hun plaats. Zij ging op zoek naar een baan waarbij ze op een prettige manier kon kennismaken met haar nieuw ontdekte interesse in de revalidatie en kwam via collega’s in gesprek met Arno Breeman (programmamanager ANIOS+).

“Ik voelde direct aan dat dit de juiste vervolgstap voor mij zou zijn. Er werd gezorgd voor een werkplek op een GRZ afdeling. Ik kreeg de mogelijkheid tot persoonlijke coaching, onderwijsavonden en begeleiding bij de zoektocht naar mijn toekomstige traject”

Dankzij deze baan, maar ook de drijfverenanalyse (ODC) en de onderwijsavonden is haar enthousiasme verder gegroeid. Waar ze vorig jaar nog twijfelde of ze wel arts wilde blijven, heeft zij gedurende haar jaar bij Locum Consult haar passie hervonden. Zij heeft een mooie baan gevonden als basisarts in een gerenommeerd revalidatiecentrum en hoopt volgend jaar mee te solliciteren naar de opleiding tot revalidatiearts.

Locum Consult gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close