Marie-José Cremers, Perducam

Opleider, Certified Coach en Arbeids- & Organisatiepsycholoog Perducam B.V.
Na eerst jarenlang te hebben bijgedragen aan de opbouw van een van Nederlands bekendste trainings- en coaching-instituten, heb ik enige tijd geleden besloten om te kiezen voor zelfstandigheid. Belangrijkste afwegingen hierbij waren de kwaliteit die ik continu wil blijven bieden, maar ook de flexibiliteit om vernieuwende ontwikkelingen binnen mijn vakgebied snel te adopteren in mijn opleidings- en coaching-praktijk.

Door mijn samenwerking met Locum Consult ben ik mij meer gaan focussen op de zorgsector in het algemeen en de GGZ- en VVT-sector in het bijzonder. Wat mij intrigeert bij mensen die in de zorg werken, is het feit dat ze altijd aan anderen denken en zichzelf daarbij vaak wegcijferen. Door hen te gunnen dat ze ook zelf wel eens in het middelpunt mogen staan, bereiken we regelmatig verrassende doorbraken, die niet zelden ook emotioneel zijn. Door mensen opnieuw houvast en richting te geven, lukt het ons vaak om vastzittende personen, maar ook teams weer helemaal in hun kracht te zetten.

(Medisch) Leiderschapsontwikkeling
Dagelijks verschijnen er publicaties over stress(bronnen) in de zorg én over de noodzaak dat zorgprofessionals in ‘the lead’ komen of medisch leiderschap moeten gaan vertonen. Dat zijn in onze visie twee kanten van dezelfde medaille. Om persoonlijk leiderschap vorm te geven is het belangrijk te weten hoe je eigen kracht zich kan ontwikkelen en waar je stopt met steeds je energie weg te laten lekken.

Stress- en Burnout-coaching
Artsen en andere zorgprofessionals kunnen geneigd zijn langer door te gaan voor het welzijn van hun patiënten terwijl ze eigenlijk al in hun reserve-energie zitten. Om de stress te reduceren is coaching een uitgelezen middel om stil te staan en vanuit de eigen bezieling en waarden weer prioriteit kunt geven aan hoe je als persoon jouw vak wilt vormgeven. Anders gezegd: weer op adem te komen waarna je weer stappen voorwaarts kunt gaan zetten.

Samen met Locum Consult bieden we ook leergangen aan op het gebied van leiderschapsontwikkeling in de medische context, dit zowel als open inschrijving voor individuele zorgprofessionals, maar ook als onderdeel van organisatieontwikkelings-projecten die Locum voor zorgorganisaties uitvoert. Voor vragen over onze gezamenlijke dienstverlening verzoek ik u contact opnemen met Locum Consult. We komen graag met u over deze onderwerpen in gesprek.
terug naar overzicht 'onze partners'
Locum Consult gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close