• “Het leven is te kort om slechte wijn te drinken”

Ronald Mann

Geneeskunde is een prachtig vak dat ik al meer dan 30 jaar praktiseer, waarvan een groot deel als psychiater. Al die tijd ben ik met veel overtuiging en nieuwsgierigheid met mijn vak bezig en ontwikkel me nog voortdurend. Aanvankelijk als psychiater/manager in een grote GGZ instelling, vervolgens als vrijgevestigde en freelance-psychiater, daarna als initiatiefnemer en directeur van een middelgrote GGZ-instelling. Daarnaast kom ik als visiteur van de NVvP op veel plekken in het land, in grote instellingen en ook in de kleinere praktijken om mee te denken over de kwaliteit van ons vak.

Overal spelen dezelfde vragen: wat is de identiteit en rol van de psychiater? In een moderne multidisciplinaire omgeving, in het management, als regiebehandelaar in een FACT-team etc. Waar begint de verantwoordelijkheid, waar houdt deze op? En dat alles in tijden van toenemende administratieve belasting en voortdurende veranderingen. Hoe houd je je werkplezier, kwaliteitsstandaard en collegialiteit vast? Veel vragen die voortdurend scherpte en actie vereisen, maar het vak ook dynamisch en inspirerend houden. De kern van de zaak is steeds weer: zoveel mogelijk goede interventies tegen zo min mogelijk kosten. Zoals bekend een grote uitdaging wereldwijd, elke dag opnieuw….

Het ambacht van psychiater wordt uitgevoerd door gemotiveerde en gedreven professionals. Goede mensen in de juiste werkomgeving positioneren met de juiste collega’s is de corebusiness van Locum Consult, al jarenlang. Bij Locum werken fijne mensen die steeds de verdieping en duurzaamheid zoeken in het contact met professionals en opdrachtgevers met hun vaak complexe vraagstellingen.

Bij verdieping komt ook inhoudelijke kennis en expertise kijken. Kennis van de zorg in het algemeen en de psychiatrie en de GGZ in het bijzonder. Ik probeer vanuit mijn kennis en ervaring een juiste sparringpartner en adviseur voor de mensen van Locum te zijn en dat wordt aan beide kanten gewaardeerd.

Psychiater en adviseur GGZ

terug naar overzicht ‘over ons’
Lees hier meer over ons
Locum Consult gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close