• "Een nieuwe generatie artsen inspireren en perspectief bieden"

Arno Breeman

Hoe vind je een specialisatie die aansluit bij jouw toekomstvisie? Biedt deze keuzerichting jou voldoende perspectief? En ben je daarnaast toegerust op de uitdagingen van het artsenvak?

 

Als beginnend basisarts was het destijds voor mij geen gemakkelijke start. Opgeroepen voor dienstplicht deed ik mijn eerste ervaring op als militair arts, vervulde aansluitend verschillende assistentschappen en was daarnaast parttime scheepsarts én verbonden aan een sportmedisch adviescentrum.

 

Uiteindelijk leidde deze hink-stap-sprong naar mijn grote passie: de cardiologie! Dit vak heb ik vele jaren met veel plezier en met volle inzet uitgeoefend. Als betrokken deelopleider heb ik menig coassistent en arts-assistent begeleid en opgeleid.

 

Vanuit de wens om mijn organisatorische en didactische interesses uit te diepen, heb ik later de overstap gemaakt naar een functie als medisch manager bij een grote ouderenzorg instelling.

 

In beide functies kreeg ik van arts-assistenten het vertrouwen en de ruimte om ze te ondersteunen bij de keuzes en uitdagingen die ze als beginnend arts tegenkwamen. Dit gaf me zoveel voldoening dat ik besloot om mij geheel te gaan richten op het begeleiden van jonge artsen.

 

Bij Locum Consult kreeg ik de kans om een maatwerkprogramma voor jonge dokters te ontwikkelen; het huidige ANIOS+ programma. Dit programma vormt een combinatie van een assistentschap met daaraan gekoppeld een persoonlijk ontwikkelprogramma.

 

Hiermee is voor mij de cirkel rond; van basisarts naar (deel)opleider en uiteindelijk programmamanager van een artsenprogramma! Opgedane kennis en ervaring kan ik verder doorgeven en hiermee gaat mijn wens in vervulling om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie geïnspireerde artsen, goed toegerust op het artsenvak en met perspectief op een passende specialisatierichting.

 

Je bent uitgenodigd om kennis te maken met dit programma. Wij vertellen je graag meer. Je bent daarnaast ook welkom op één van onze onderwijsavonden!


Contact met Arno
Telefoon: 06-13461817
E-mail: a.breeman@locumconsult.nl

Arts/cardioloog (niet praktiserend) & Manager Artsenprogramma

Anderen over Arno:

 • Alice (Projectleider behandelgroep)
  In februari 2020 ben ik na mijn afstuderen bij Locum Consult begonnen als ANIOS, omdat ik op zoek was naar een baan waarbij ik de combinatie kon maken tussen mijn masters zorgmanagement en geneeskunde om de inhoud (medische zorg en behandeling) en het management te kunnen verbinden. Via Locum Consult heb ik de mogelijkheid gekregen om op beide vlakken werkervaring te doen, te groeien en te ontdekken waar mijn talenten en kracht liggen. Door de goede begeleiding, de vele gesprekken en coachingssessies heb ik veel (over mijzelf) geleerd en ben ik gegroeid in mijn rol als professional. Uiteindelijk heeft mij dit geholpen om de knoop door te hakken en ben ik halverwege 2020 volledig overgestapt naar management in de zorg. Daarnaast hebben de verdiepende onderwijs sessies van het ANIOS+ programma hieraan bijgedragen door de interessante en diverse onderwerpen. Al met al is er bij Locum Consult ruimte voor persoonlijke aandacht en betrokkenheid voor de ontwikkeling van jou als professional!
 • Lindsey (HAIO)
  Het ANIOS+ programma bood mij nét dat stukje extra naast de 'gewone' ervaring van iedere ANIOS-baan. Door het afwisselende programma vol interessante sprekers, interactie met groepsgenoten, reflectie en tevens een drijfverenmeting, kreeg ik absoluut het gevoel klaargestoomd te worden voor de huisartsopleiding. Hiebij mogen de gezelligheid van de groep en de groepsuitjes natuurlijk niet achterwege gelaten worden.
  Bijzonder opvallend is de onvoorwaardelijke bereidheid van Arno Breeman om een passend programma op te zetten, gespitst op het individu, ongeacht de situatie en de inspanning.
  Dat geldt overigens ook voor de andere werknemers die positief bijdragen aan het ANIOS+ programma, alles eromheen is tip top georganiseerd. Wat mijn mening is? Ik kan het iedere ANIOS van harte aanraden!
 • Susanne (ANIOS Oudergeneeskunde)
  Wat ik prettig vindt aan Arno is dat hij heel betrokken, enthousiast is en veel ervaring heeft. Als je vragen hebt, kun je met een gerust hart bij hem terecht en hij doet zijn best om je te helpen. Bovendien staat hij altijd open voor suggesties vanuit de ANIOS-groep voor het programma, waardoor het een dynamisch en interessant programma blijft.
 • Irene (HAIO)
  Als arts-assistent is het heel fijn om te worden begeleid door iemand met veel kennis en kunde binnen de medische wereld, die daarnaast ontzettend toegankelijk, postitief en persoonlijk betrokken is. 
  Arno heeft een duidelijke passie voor wat hij doet en dit merk je in zijn begeleiding. Hij is ontzettend laagdrempelig en staat open voor al je vragen en ideeën. 
  Ik ben Arno heel erg dankbaar voor de inzichten die hij mij heeft gegeven in zowel mijn professionele werk als privé leven. Hij denk echt met je mee en mede dankzij hem heb ik een goede keuze kunnen maken voor mijn vervolgopleiding en heeft hij mij geholpen om de stappen in deze richting te zetten. 
 • Sophie (AIOS Psychiatrie)
  Tijdens mijn deelname aan he ANIOS+ programma heb ik mij ontzettend welkom gevoeld bij Arno. Zijn betrokkenheid maakt hem een fijne manager en begeleider. 
  Je voelt oprechte interesse in jou als arts, maar ook als persoon. De warme en gepassioneerde werkwijze is opmerkelijk. Bij Arno ervaar je geen drempels of taboes. Daarnaast is hij een optimist: hij weet de krachten in je te ontdekken, hierdoor haalt hij het positieve in je naar boven. 
  Dit is precies wat je nodig hebt tijdens je werkperiode als ANIOS! 
 • Mark (HAIO)
  Het ANIOS+ programma van Locum was voor mij echt een PLUS op mijn baan als basisarts in een verpleeghuis. Het is een zeer veilige manier om je eerste stappen als arts te maken, maar ook zeker van toegevoegde waarde als arts met al wat werkervaring, zoals ik. Ontzettend fijne en betrokken begeleiding die altijd bereikbaar is en voor je klaar staat. De ODC-drijfveren analyse met een zeer ervaren psycholoog was echt ontzettend leuk en gaf mij veel inzichten (waar liggen mijn krachten en valkuilen). Het onderwijs is toegespitst op de behoeften van een basisarts, met hele leuke sprekers en altijd tot in de puntjes georganiseerd. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een sollicitatietraining te volgen (bijv de STARR methode voor de huisartsensollicitatie), ook dit is echt een toevoeging. Twijfel je? Locum is heel laagdrempelig te bereiken, dus aarzel niet!  
 • Julia (AIOS Verslavingsgeneeskunde)
  Locum zorgt ervoor dat je na je opleiding in een warm bad terecht komt!
  Het stukje persoonlijke begeleiding van Arno en daarbij het Anios+ programma heeft ervoor gezorgd dat ik zorgeloos verder ben gekomen in mijn carrière. 
  Alles is bespreekbaar binnen Locum en het team staat open voor alle vragen en twijfels waar jij als beginnende dokter tegen aanloopt. 
  Arno is ontzettend betrokken, laagdrempelig benaderbaar en heeft een berg aan ervaring en enthousiasme waardoor ik makkelijk de volgende stap in mijn carrière kon nemen. 
  Ik ben ontzettend dankbaar voor de nieuwe inzichten die ik heb opgedaan, maar ook zeker voor het vertrouwen dat Locum me gegeven heeft om me verder te ontwikkelen als beginnend arts. 
 • Nienke (HAIO)
  Arno is een betrokken, enthousiast en vakkundig persoon die altijd probeert de beste begeleiding te geven aan iedereen. Hij staat altijd voor je klaar (dit geldt voor het hele Locum team!) en is bereid mee te denken bij problemen of uitdagingen. Samen ga je op zoek naar het best passende traject voor jou in voorbereiding op de specialisatie die jij voor ogen hebt, maar je kan het ANIOS+ programma ook goed gebruiken om juist te oriënteren en meer ervaring op de doen in vakgebieden dit minder vertegenwoordigd zijn in de Geneeskunde opleiding. Daarnaast geeft het programma mooie gelegenheid om via het onderwijs een verscheidenheid van onderwerpen uit te diepen en daarnaast met collega ANIOSsen te sparren en ervaringen uit te wisselen. Al met al kan is het ANIOS+ programma van Locum Consult ten sterkste aanraden, het is met veel vrijheid in te richten en je kan hierbij zoveel begeleiding ontvangen als dat jij zelf prettig vindt. 
 • Babette (ANIOS Klinische Geriatrie)
  Als net afgestudeerd arts is het fijn om wat extra aandacht voor je professionele en persoonlijke ontwikkeling te hebben, zodat je een manier van werken vindt die bij je past. Het ANIOS+ programma onder leiding van Arno bood mij de ruimte om hier bij stil te staan. Mede door het enthousiasme en de betrokkenheid van Arno heb ik me altijd thuis gevoeld bij Locum Consult en heb ik met veel plezier een vak gevonden dat bij me past. Een prettige manier om als jonge dokter aan de slag te gaan!
 • Hanneke (HAIO)
  De samenwerking met de medewerkers van Locum is prettig, het voelt laagdrempelig, ze weten wie je bent en zijn betrokken. Als ANIOS binnen het ANIOS+ programma vond ik het ontzettend waardevol dat Arno mee dacht over de mogelijkheden, binnen en buiten de werkzaamheden van Locum. Hij is toegewijd aan 'zijn' artsen en werkt met passie aan hun ontwikkeling als arts en ook als mens.
 • Wijnand (AIOS Psychiatrie)
  Vanuit een moeilijk positie heeft Locum me weer op de been geholpen. Ik heb Locum Consult ervaren als een kundige, doelgerichte en stijlvolle werkgever waar ze je echt persoonlijk kennen en zich voor je inzetten.
  Als ANIOS word je begeleid door Arno, een niet praktiserend cardioloog die echt hart voor de zaak heeft. Dat is niet alleen een leuk woordgrapje, maar iets waar je echt op kunt vertrouwen. Of je je nu in een moeilijke positie bevindt, niet goed weet welke keuze je in je carrière moet maken of dat je nog net iets meer uit jezelf wilt halen, Arno zal er voor je zijn, met je meedenken en je zo goed mogelijk verder helpen.
 • Marit (HAIO)
  Voordat ik met het ANIOS+ programma ben gestart, werkte ik als ANIOS bij de interne geneeskunde in het ziekenhuis. Hierna wist ik vrij zeker dat ik huisarts wilde worden, maar vond ik het fijn om nog meer ervaring op te doen voordat ik aan de huisartsenopleiding begon. De periode tussen het afronden van de basisopleiding en het starten van een vervolgopleiding is naar mijn mening de beste tijd om een kijkje te nemen in "andermans keuken". Toen ik hoorde van het ANIOS+ programma was ik gelijk enthousiast en na een gesprek met Arno had ik geen twijfels meer. Omdat ik niet alleen wilde werken, maar ook mijzelf wilde blijven ontwikkelen, koos ik voor Locum Consult. In het ziekenhuis miste ik ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en dat is juist waarin Locum uitblinkt. De onderwijsavonden zijn niet alleen medisch inhoudelijk, maar juist ook vakoverstijgend, zoals bijvoorbeeld leren hoe je oordeelloos kunt luisteren. Dat is in elk beroep toe te passen en biedt verdieping in je werk.
  Het fijnste aan Locum Consult is dat je weet dat er altijd een heel team achter je staat om je te helpen. In het bijzonder als iets op je werkplek niet helemaal lekker loopt, maar ook om gewoon even te kunnen sparren. Ook is het leuk dat je van collega's, die ook aan het programma meedoen, kunt horen hoe het bij hen er aan toe gaat en vervolgens die kennis kunt meenemen naar je eigen werkplek. 
  Locum Consult is meer dan alleen een werkgever. Ze denken met je mee, zorgen ervoor dat je het naar je zin hebt bij je baan en helpen je om keuzes te maken met bijvoorbeeld een vervolgopleiding. Arno in het bijzonder heeft mij veel geholpen. Door kritische vragen te stellen en te vertellen over zijn eigen (werk)ervaring gaf hij me inzichten die mij hielpen met het maken van belangrijke keuzes. 
 • Mahwish(HAIO)
  Als vers afgestudeerde dokter vond ik het heel spannend om aan de slag te gaan in het ‘echte dokteren’. Er kwam zoveel op mij af. Via een vriendin werk ik gewezen op het ANIOS+ traject. Mijn allereerste contact met Arno voelde heel oprecht en goed. Vanaf het eerste gesprek voelde ik dat ik dat ik terecht kwam in een warm bad. In iedere fase van mijn start kon ik rekenen op alle hulp en steun. Van sollicitatie training, tot het bieden van een luisterende oor en steun bij de uitdagingen op mijn ANIOS  werkplek. 
  Al met al beveel ik het ANIOS programma ten harte aan!
  Arno is betrokken, enthousiaste en heeft veel levenservaring. Die hij graag deelt met anderen. Voor alle vragen kun je gerust bij hem terecht en je voelt je altijd gehoord en geholpen. Hij is iemand is waarvan ik kan garanderen dat hij je altijd oprecht zal proberen te helpen.
  Annette is erg gedreven en betrokken. Vooral in mijn start vond ik het lastig om alle loon en administratie zaken bij te houden. Ze heeft hiervoor altijd geduldig mijn vragen beantwoord. Het verbaasde mij hoeveel werk zij mij met een glimlach uit handen nam. Van onderhandelingen met de werknemers tot het uitstippen van mijn planningen, niets is te gek voor haar. 
 • Maryse(ANIOS Psychiatrie)
  Dankzij Arno’s oprechte interesse en betrokkenheid voelde ik mij direct thuis bij Locum. Dit geldt overigens ook voor zijn collega’s en maakte het ANIOS+ programma als een warm bad waarin je wordt ondergedompeld.
  Ik zocht verdieping in het onderwijsprogramma en ondersteuning bij het vinden van een volgende passende baan als ANIOS. Uiteindelijk vond ik nog veel meer dan dat: Locum bracht mij professioneel op het pad dat ik wil bewandelen als ouderenpsychiater de komende jaren, onder andere door Arno’s individuele begeleiding en ervaring binnen de ouderenzorg en psychiatrie. Ook persoonlijk kon ik mij verder ontwikkelen doordat ik een enorm vertrouwen en ongekende steun voelde vanuit Arno en de ANIOS+ groep.
  De veilige plek, peer-support en een mentor waren essentiële zaken die ik miste tijdens de studie Geneeskunde, voornamelijk tijdens coschappen.
  Locum creëert zo een heel bijzondere plek, waarin je nieuwsgierig kan zijn naar je omgeving en jezelf!
 • Anouk (ANIOS Chirurgie)
  In het ANIOS+ programma wordt maatwerk geleverd. Goede persoonlijke begeleiding door Arno, Annette en het team van Locum zorgen ervoor dat je zowel als dokter en als mens groeit. Arno kijkt naar je krachten en wensen en zoekt dan een werkplek die bij je past. Ik wilde bijvoorbeeld naast mijn werk mijn tweede studie afronden. Dit wordt door Arno niet gezien als lastig, maar juist als een mooie toevoeging. Samen hebben we gekeken hoe ik mijn tijd het beste kon indelen. Ook tijdens je tijd bij Locum houdt Arno een vinger aan de pols. Je kan altijd bij hem terecht met vragen en voor advies.
  Het ANIOS+ programma is gericht op professionele én persoonlijke ontwikkeling van de jonge dokters. Verdieping en verbreding worden gestimuleerd door onder andere inspirerende onderwijssessies en coachende gesprekken. Ook denkt Arno graag mee over je carrière na ANIOS+, en geeft adviezen voor vervolgopleidingen of werkplekken.
  Door het programma heb ik veel inzicht gekregen in mijn persoonlijke drijfveren, prioriteiten en wat voor dokter ik graag wil zijn.
 • Inge (ANIOS)
  Als beginnende dokter heb ik bij Locum Consult gevonden wat ik nodig had: Persoonlijke begeleiding, inspirerende onderwijsavonden, workshops gericht op persoonlijke ontwikkeling en peer support.
  Door Arno zijn oprechte interesse en connecties heeft hij een ANIOS-plek gevonden die goed aansloot bij mijn wensen en voorkeuren. Daarnaast heeft de persoonlijke en laagdrempelige begeleiding van Arno ervoor gezorgd dat ik me altijd gehoord en gesteund voelde en dacht hij graag mee met bepaalde problemen of vragen. Door zijn betrokkenheid en oprechte interesse voelde ik me helemaal op mijn plek bij Locum Consult.
  Tevens heeft het inspirerende onderwijs programma, de workshops en het uitwisselen van kennis en ervaringen met mede deelnemers ervoor gezorgd dat ik na elke onderwijsavond met meer bagage naar mijn werkplek ging. Door deze bagage voel ik me een sterkere dokter met veel zelfkennis.
  Kortom ik kan dit programma van harte aanraden aan iedere dokter die opzoek is naar verdieping en verbreding in combinatie met uitstekende persoonlijke begeleiding. 
 • Jip (ANIOS)
  Ik kan iedereen het ANIOS + programma, dat Arno en zijn team hebben opgezet aanraden. Één van de kernwaarden van het programma is persoonlijke begeleiding, wat ik als warm en prettig heb ervaren. Er wordt gekeken naar wat jouw wensen, doelen en krachten zijn en daar wordt met een heel team naartoe gewerkt. Naast aandacht voor persoonlijke groei, biedt het programma 'out of the box' lezingen en workshops met vooraanstaande sprekers, die het programma naar een ander niveau tillen. De focus in deze workshops ligt veel breder dan slechts medisch inhoudelijk, waardoor je zowel groeit als dokter en als mens. Samen met de groep wordt gewerkt aan een prettige leeromgeving, waar ook ruimte is voor gezelligheid buiten de workshops. Je leert de groep echt kennen, waardoor je met elkaar nieuwe ervaringen en inzichten kunt opdoen en werkelijk alles kunt bespreken. Het enthousiasme waarmee Arno zijn werk doet is puur; met een bijzondere passie en gedrevenheid. Arno, bedankt voor alles en wellicht tot ziens na mijn buitenland avontuur!
 • Charelle (HAIO)
  Het ANIOS+ programma heeft mij gebracht wat ik bij eerdere banen miste: onderwijs over diverse onderwerpen/aspecten van het artsenvak, inclusief aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Deze onderwerpen komen gedurende de studie geneeskunde of tijdens een ANIOS baan veelal niet aan bod, maar zijn wel van belang voor het werken als arts of specialist. Ze worden besproken door gerenommeerde gastsprekers. Hierdoor krijg je een realistisch beeld van het beroep arts in zijn geheel. Doordat het onderwijs in groepsverband gevolgd wordt, leer je collega’s kennen met uiteenlopende interesses en achtergronden. Locum maakt het nog persoonlijker door gezellige uitjes te organiseren. Met Arno als manager wordt de kans geboden om een baan te vinden die aan jouw verwachtingen voldoet, waarbij de kwaliteit wordt gewaarborgd door evaluaties. Bij vervelende situaties of calamiteiten is hij altijd bereikbaar voor begeleiding of als klankbord. Locum biedt daarnaast uitgebreide hulp ter voorbereiding van sollicitaties. Ik ben blij dat ik aan dit programma deel mocht nemen als voorbereiding op de Huisartsopleiding!
 • Kim (ANIOS)
  Het ANIOS+ programma heeft mij gebracht wat ik bij eerdere banen miste: onderwijs over diverse onderwerpen/aspecten van het artsenvak, inclusief aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Deze onderwerpen komen gedurende de studie geneeskunde of tijdens een ANIOS baan veelal niet aan bod, maar zijn wel van belang voor het werken als arts of specialist. Ze worden besproken door gerenommeerde gastsprekers. Hierdoor krijg je een realistisch beeld van het beroep arts in zijn geheel. Doordat het onderwijs in groepsverband gevolgd wordt, leer je collega’s kennen met uiteenlopende interesses en achtergronden. Locum maakt het nog persoonlijker door gezellige uitjes te organiseren. Met Arno als manager wordt de kans geboden om een baan te vinden die aan jouw verwachtingen voldoet, waarbij de kwaliteit wordt gewaarborgd door evaluaties. Bij vervelende situaties of calamiteiten is hij altijd bereikbaar voor begeleiding of als klankbord. Locum biedt daarnaast uitgebreide hulp ter voorbereiding van sollicitaties. Ik ben blij dat ik aan dit programma deel mocht nemen als voorbereiding op de Huisartsopleiding!

 

terug naar overzicht ‘over ons’
Lees hier meer over ons
Locum Consult gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close