• "Een nieuwe generatie artsen inspireren en perspectief bieden"

Arno Breeman

Hoe vind je een specialisatie die aansluit bij jouw toekomstvisie? Biedt deze keuzerichting jou voldoende perspectief? En ben je daarnaast toegerust op de uitdagingen van het artsenvak?

 

Als beginnend basisarts was het destijds voor mij geen gemakkelijke start. Opgeroepen voor dienstplicht deed ik mijn eerste ervaring op als militair arts, vervulde aansluitend verschillende assistentschappen en was daarnaast parttime scheepsarts én verbonden aan een sportmedisch adviescentrum.

 

Uiteindelijk leidde deze hink-stap-sprong naar mijn grote passie: de cardiologie! Dit vak heb ik vele jaren met veel plezier en met volle inzet uitgeoefend. Als betrokken deelopleider heb ik menig coassistent en arts-assistent begeleid en opgeleid.

 

Vanuit de wens om mijn organisatorische en didactische interesses uit te diepen, heb ik later de overstap gemaakt naar een functie als medisch manager bij een grote ouderenzorg instelling.

 

In beide functies kreeg ik van arts-assistenten het vertrouwen en de ruimte om ze te ondersteunen bij de keuzes en uitdagingen die ze als beginnend arts tegenkwamen. Dit gaf me zoveel voldoening dat ik besloot om mij geheel te gaan richten op het begeleiden van jonge artsen.

 

Bij Locum Consult kreeg ik de kans om een maatwerkprogramma voor jonge dokters te ontwikkelen; het huidige ANIOS+ programma. Dit programma vormt een combinatie van een assistentschap met daaraan gekoppeld een persoonlijk ontwikkelprogramma.

 

Hiermee is voor mij de cirkel rond; van basisarts naar (deel)opleider en uiteindelijk programmamanager van een artsenprogramma! Opgedane kennis en ervaring kan ik verder doorgeven en hiermee gaat mijn wens in vervulling om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie geïnspireerde artsen, goed toegerust op het artsenvak en met perspectief op een passende specialisatierichting.

 

Je bent uitgenodigd om kennis te maken met dit programma. Wij vertellen je graag meer. Je bent daarnaast ook welkom op één van onze onderwijsavonden!


Contact met Arno
Telefoon: 06-13461817
E-mail: a.breeman@locumconsult.nl

Arts/cardioloog & Manager Artsenprogramma

Anderen over Arno:

 • Lindsey  (HAIO)
  Het ANIOS+ programma bood mij nét dat stukje extra naast de 'gewone' ervaring van iedere ANIOS-baan. Door het afwisselende programma vol interessante sprekers, interactie met groepsgenoten, reflectie en tevens een drijfverenmeting, kreeg ik absoluut het gevoel klaargestoomd te worden voor de huisartsopleiding. Hiebij mogen de gezelligheid van de groep en de groepsuitjes natuurlijk niet achterwege gelaten worden.
  Bijzonder opvallend is de onvoorwaardelijke bereidheid van Arno Breeman om een passend programma op te zetten, gespitst op het individu, ongeacht de situatie en de inspanning.
  Dat geldt overigens ook voor de andere werknemers die positief bijdragen aan het ANIOS+ programma, alles eromheen is tip top georganiseerd. Wat mijn mening is? Ik kan het iedere ANIOS van harte aanraden!
 • Susanne (ANIOS Oudergeneeskunde)
  Wat ik prettig vindt aan Arno is dat hij heel betrokken, enthousiast is en veel ervaring heeft. Als je vragen hebt, kun je met een gerust hart bij hem terecht en hij doet zijn best om je te helpen. Bovendien staat hij altijd open voor suggesties vanuit de ANIOS-groep voor het programma, waardoor het een dynamisch en interessant programma blijft.
 • Irene (HAIO)
  Als arts-assistent is het heel fijn om te worden begeleid door iemand met veel kennis en kunde binnen de medische wereld, die daarnaast ontzettend toegankelijk, postitief en persoonlijk betrokken is. 
  Arno heeft een duidelijke passie voor wat hij doet en dit merk je in zijn begeleiding. Hij is ontzettend laagdrempelig en staat open voor al je vragen en ideeën. 
  Ik ben Arno heel erg dankbaar voor de inzichten die hij mij heeft gegeven in zowel mijn professionele werk als privé leven. Hij denk echt met je mee en mede dankzij hem heb ik een goede keuze kunnen maken voor mijn vervolgopleiding en heeft hij mij geholpen om de stappen in deze richting te zetten. 
 • Sophie (AIOS Psychiatrie)
  Tijdens mijn deelname aan he ANIOS+ programma heb ik mij ontzettend welkom gevoeld bij Arno. Zijn betrokkenheid maakt hem een fijne manager en begeleider. 
  Je voelt oprechte interesse in jou als arts, maar ook als persoon. De warme en gepassioneerde werkwijze is opmerkelijk. Bij Arno ervaar je geen drempels of taboes. Daarnaast is hij een optimist: hij weet de krachten in je te ontdekken, hierdoor haalt hij het positieve in je naar boven. 
  Dit is precies wat je nodig hebt tijdens je werkperiode als ANIOS! 
terug naar overzicht ‘over ons’
Lees hier meer over ons
Locum Consult gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close