uitgelicht

Wie zijn Arno Breeman en Annette Hedeman Joosten?

Het is dinsdagochtend als ik aankom in Naarden Vesting. Je voelt de oudheid van de stad en de zon schittert op het water. Ik loop naar het pand dat aan de gracht huist en word overdonderd van de mooie grote groene oude deuren als ik naar binnen loop.  Wat een gave plek!

Annette Hedeman Joosten, Senior Consultent, ziet mij binnenkomen en komt enthousiast op mij af! ‘Wat goed dat je er bent’ zegt ze. Terwijl ze naar mij toe loopt, hoor je de planken kraken.

Arno Breeman, Programmamaker ANIOS+ en voormalig Cardioloog, zit al op mij te wachten in zijn kantoor. Op de tweede verdieping in het pand met uitzicht op de gracht en vandaag met een zonnetje die naar binnen schijnt. Wat een inspirerende plek! Arno verteld dat hij op deze plek veel ideeën heeft opgedaan zoals het maken van het boek: Drs. Dokter Anders. Maar daar straks meer over. Wil je koffie? De geur van verse bonen rook ik al bij binnenkomst. Heerlijk! Het voelt gelijk heel vertrouwd hier in het pand met Arno en Annette sluit bij ons aan met de koffie. We nemen plaats in de bibliotheek van dit oude gebouw.

Arno is programmamaker van het ANIOS+ Programma van Locum Consult. Arno vertelt: ‘Ik ben opgeleid en mijn carrière begonnen als cardioloog in het ziekenhuis. Het hart heeft letterlijk een plekje in mijn hart en daarnaast is het gewoon een ontzettend interessant orgaan. Heb mijn vak ook altijd met veel plezier beoefend. Mijn passie is dat alles wat leeft tot ontwikkeling brengen. Van dieren, planten en van mensen! Een bijdrage leveren van de ontwikkeling en groei van iedereen. Door die passie voor ontwikkeling ben ik van cardioloog naar hoofd medisch dienst van 1200 man naar programmamaker van het ANIOS+ programma gegaan waarbij ik nu jonge artsen mag ontwikkelen in hun proces naar een specialisatie. Het begon met de begeleiding van jonge dokters in de functie als cardioloog. Hoe kan ik deze artsen intern beter ontwikkelen en meer weerbaar maken? Wat heb je als dokter nog meer nodig? Deze vragen gelden nog steeds voor het ANIOS+ programma. We laten de jonge dokters kennis maken met o.a. psychiatrie, huisartsenzorg en ouderengeneeskunde. Door deze ervaring hopen we ze beter te kunnen begeleiden met een juiste keuze voor een specialisme.

Terwijl Arno met veel passie dit verteld komt een collega vragen of we nog iets willen drinken. Wat een gastvrijheid! Annette verteld verder. “Het ANIOS+ Programma bestaat eigenlijk uit drie pijlers. Het ontwikkelen van een visie door kennis te maken bij verschillende instellingen en persoonlijkheidstesten zoals een drijfveren test leer je meer over wie je bent. De tweede pijler is coaching vanuit ons. Door onze ervaringen en achtergrond weten we als geen ander hoe ingewikkeld het soms kan zijn en de laatste pijler is doorgroeien naar een specialisatie. Dat is het hoofddoel: een goed uitgeruste dokter die zijn richting gevonden heeft en klaar is voor de specialisatie. Verheugd mij er altijd op om te zien dat de jonge dokters hun kracht (terug) vinden en een opleidingsplek!”

Naast dat de jonge dokters door via Locum Consult bij een instelling gaat werken, krijgen ze maandelijks een onderwijs avond met gelijkgestemde jonge dokters. De onderwerpen van het onderwijs zijn uiteenlopend. Dit om een arts zo weerbaar mogelijk te maken. Hoe ga je om met rouw, wat is coaching precies? Wat kunnen we leren van kunst? Dit zijn een aantal thema’s die de revue hebben gepasseerd.

Doordat we dit al een aantal jaren doen is het idee ontstaan om er een boek van te maken. Met grensoverschrijdende onderwerpen, die we voor het onderwijs gebruiken, eens op te sommen. We hebben immers zoveel kennis en expertise. In 2022 is het boek 'Drs. Dokter Anders' gelanceerd en word erg goed ontvangen in de branche. Het boek staat voor kennis delen en van elkaar ervaringen leren. 

Arno & Annette staan altijd open voor een gesprek. Welk gesprek dan ook! Wil je meer info over ANIOS+ programma of misschien weet je het niet zo goed en wil je meer een coach of ervaringsdeskundige of misschien wil je eens onder gelijkgestemde zijn. Wat je rede ook is, dit zijn mensen die voor iedereen klaar staan. Neem eens contact op met Arno.

Mijn koffiemomentje zit erop! Bedankt Arno en Anette voor het fijne en inspirerende gesprek.

Locum Consult gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close