Organisatieontwikkeling

Bij Locum Consult snappen we dat u als zorgbestuurder behoorlijk veel uitdagingen het hoofd moet bieden en daarin het liefste samen met uw (medische) teams de juiste stappen maakt….

Helaas loopt dat niet altijd soepel en dat is waar wij u en uw medewerkers verder kunnen helpen! Wij zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van instellingen voor ouderenzorg en psychiatrie. Tijdens onze analyse kijken we samen met u en uw teams zowel naar medisch-inhoudelijke aspecten als naar de strategische-, organisatorische- en financiële kant van de praktijkvoering.

  • Hoe ziet de (markt)omgeving van uw organisatie eruit?
  • Welke ontwikkelingen hebben nu en in de toekomst impact op uw organisatie?
  • Wat zijn de kerncompetenties van uw organisatie (= onderscheidend vermogen)?
  • Is er een gedeelde (medische) visie waar iedereen voor gaat?

Ook worden, in gesprekken met een representatief deel van uw medewerkers, aspecten als cultuur, gedrag, besturingsmodel en leiderschap onder de loep genomen en wordt gekeken naar de effectiviteit van overlegstructuren, processen, managementinformatie, automatisering en – uiteraard – de kwaliteit van de bemensing. Het resultaat is een heldere analyse van de knelpunten, concrete aanbevelingen voor het in beweging brengen van uw organisatie, het beter benutten van verbeterpotentieel en lerend vermogen van uw medewerkers.

Teamontwikkeling
Teams zijn als levende organismen: met de tijd vernieuwen ze zich zonder dat dat altijd zichtbaar wordt. Goede teams hebben onderlinge verbindingen op meerdere niveaus. Denk aan visie, rollen, ongeschreven spelregels etc. Elke verandering binnen of buiten het team heeft invloed op al die verbindingen. Aandacht voor hoe teamleden die verbindingen, al dan niet bewust, ervaren is van belang om de kracht en het potentieel van teams optimaal te houden.

Ons team van deskundigen, waaronder ervaren organisatieadviseurs en medici, staan tot uw beschikking. De dienstverlening kan variëren van een korte verkenning tot het volledig doorlichten van uw medische dienst of uw hele organisatie.

Neem direct contact met ons op

Bel (035 - 887 9808) of mail (info@locumconsult.nl).

 

Locum Consult gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close